Zo onderhoud je een opblaasbaar supboard

Ook een opblaasbaar supboard heeft onderhoud nodig, net zoals eigenlijk elk product dat je aanschaft. Goed onderhoud zorgt er immers voor dat je langer plezier ervan hebt. Naast het goed onderhouden van je supboard is het verstandig om bij de opblaasbare modellen ook een reparatiesetje voor onderweg mee te nemen. Stel dat je in nood komt omdat hij onvoorzien toch gaat lekken, dan hoef je niet terug te zwemmen maar kun je hem onderweg maken. 

Berg een opblaasbaar supboard altijd volledig droog op

Het is onwaarschijnlijk dat jouw opblaasbaar supboard het hele jaar door gebruikt, dus vroeg of laat moet je hem een keer opbergen. Voor het behoud van je product en ter voorkoming van kwaliteitsverlies moet je hem volledig droog opbergen. Dit kun je het beste doen om hem aan de buitenzijde af te nemen met eerst een natte doek zodat het vuil eraf is en erna droog te maken met een schone droge doek. Laat je supboard nooit in de directe zon drogen want dit tast het materiaal aan. 

Zorg dat je supboard goed ontlucht is voor je hem opbergt

Het is natuurlijk heel fijn als je jouw opblaasbaar supboard direct weer kunt pakken zonder dat je hem nog hoeft op te blazen, maar voor je supboard is dit helaas niet zo’n goede methode om hem op te bergen. Als je jouw board één of twee dagen niet gebruikt is er niet zoveel aan de hand als er nog lucht in zit, maar voor een langere periode kan het schade opleveren. Door de warmte en kou van de lucht buiten je supboard kan hij krimpen en uitzetten. Dit kan het materiaal aantasten. Laat daarom je supboard als je hem een paar dagen niet gebruikt in elk geval voor een gedeelte leeg lopen. 

Gebruik je jouw opblaasbare supboard voor een langere tijd niet? Ontlucht hem dan volledig en laat het ventiel de eerste dagen open zodat ook de binnenkant goed kan drogen. Er kan namelijk aan de binnenzijde condens zitten die op langer termijn de kwaliteit van het materiaal kan aantasten. Als hij een paar dagen open heeft gestaan kun je het ventiel alsnog dicht drukken en kun je het supboard volledig opgerold opbergen. 

Berg jouw opblaasbaar supboard op in een reistas

De beste methode om jouw supboard te onderhouden als je hem niet gebruikt is om te zorgen dat hij goed is opgeborgen. Dit kun je het beste doen door hem in een reistas op te bergen zodat hij beschermd is voor scherpe voorwerpen van buitenaf en zo kun je hem eenvoudig verplaatsen. Want het is nooit fijn als je eindelijk je supboard wilt gaan gebruiken dat hij niet meer van goede kwaliteit is en je of vooraf al niet weg kunt of onderweg in de problemen komt omdat hij leeg loopt. 

Misschien zijn deze onderhoudstips voor je opblaasbaar supboard een schot voor open doel, maar ze zijn wel belangrijk om de kwaliteit van je board te behouden. Want niemand wil pech hebben onderweg.