Waar je moet letten bij het kiezen van kinderopvang meubels

Wanneer je kinderopvang meubels gaat uitzoeken, dan zijn er aan aantal dingen die je moet  weten. Je wil immers niet te veel geld kwijt zijn, wil dat de kinderen tevreden zijn en wil je opties open houden wat inrichting betreft. De volgende elementen zijn daarom ontzettend belangrijk:

  • prijzen
  • de belevingswereld van het kind
  • mobiel zijn, letterlijk en figuurlijk

Zorg voor veel manieren om de meubels toe te passen

Wanneer je een kinderopvang gaat inrichten dan doe je het ongetwijfeld niet meteen goed. Je kent de ruimte nog niet goed en hebt de meubels ook pas net. Na een tijdje wil je wellicht iets anders. Dan is het fijn als de meubels op wielen staan. Je kunt ze dan gemakkelijk verplaatsen. Dat geldt ook voor wanneer er een ongelukje is. Je kunt dan heel gemakkelijk meubels schoonmaken of even aan de kant rijden. Met name jonge kinderen zijn vaak nog niet volledig zindelijk en daar moet je absoluut rekening mee houden. 

Zorg voor een balans

Prikkelingen zijn goed, maar niet te veel. Ga eens op je knieën zitten en bekijk de belevingswereld van het kind als het om de ruimte gaat. Is het stimulerend genoeg, of te druk? Is er een plek om terug te trekken, en een plek om juist samen te spelen? Is er overzicht, zowel voor jou als het kind? Er moet een goede balans van al die dingen zijn. Dan weet je zeker dat je met alles rekening hebt gehouden. 

Kinderopvang meubels

Opbergen en verplaatsen

Een meubelstuk kunnen verplaatsen is wel zo handig, voor een nieuwe inrichting maar ook om schoon te maken. Daarnaast wil je meerdere plekken hebben om van alles op te bergen. Je kunt dit zelfs deels op hoogte van het kind doen, zodat je ze zelf kunt leren om spullen op te bergen.