Letsel door verkeersongeval? Deze tips kunnen je helpen

letsel door verkeersongeval

Verkeersongevallen komen helaas nog veel te vaak voor. Als je hiervan het slachtoffer bent geworden, kan het zijn dat je letsel hebt opgelopen. Bij letsel door verkeersongeval dat niet door jou is veroorzaakt kun je recht hebben op een schadevergoeding. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het claimen van de schadevergoeding.

letsel door verkeersongeval
  1. Breng alle kosten in beeld

De hoogte van de schadevergoeding die je gaat eisen moet natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn. Daarom is het belangrijk om alle kosten in beeld te brengen en continu bij te houden. Verzamel hier ook bewijzen van, zoals rekeningen en kosten. Zo heb je straks een nauwkeurig overzicht van alle direct en indirecte gemaakte kosten. Aan de hand hiervan kun je de hoogte van de schadevergoeding bepalen.

2. Huur een letselschadespecialist in

Het is bij letselschade altijd aan te raden om een letselschadespecialist in te huren. Hij of zij kan je helpen met het in beeld brengen van de kosten, het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding en het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

letsel door verkeersongeval

3. Span indien nodig een rechtszaak aan

Heeft de tegenpartij de schuld slechts gedeeltelijk erkend of zelfs geheel erkend? Als je zeker weet dat je in je recht staat, kun je dan een rechtszaak aanspannen. Zo kun je misschien nog de gehele schadevergoeding vergoed krijgen. Het is verstandig om hiervoor altijd een letselschade advocaat in te huren.