Kies voor het laten groeien van je druif in pot voor een grote en stevige plantenbak die je druivenrank voldoende kan ondersteunen. Een pot met een inhoud van 50 tot 75 liter inhoud is een geschikte keus. Begin met een kleine pot en verpot je druif in een grotere bak wanneer het daarvoor tijd wordt. Je kunt het best kiezen voor een druivensoort die resistent is voor ziektes en geschikt is voor het nederlandse klimaat. Het beste seizoen om je druif in pot te zetten is in de lente of in de vroege zomer. Als je de druif in een pot zet in deze seizoenen dan geef je de druif in pot de kans om te groeien zonder dat zij last van kou en vorst krijgt.

Potgrond en voeding voor je druif

Gebruik geen zware tuinaarde wanneer je ervoor kiest of je druif in pot te laten groeien. Gebruik in plaats daarvan een lichte potgrond die los is, rijk is aan organisch materiaal en water goed doorlaat. Geef je plant periodiek voeding die gebaseerd is op mest of compost. In het eerste jaar kun je de druif in de lente en de zomer bijvoeden met gewone bemesting. Start in het tweede jaar met voeding die laag is in stikstof maar rijk is aan potassium en fosfor. Begin hiermee in de lente als de bloemknoppen van je plant verschijnen.

Druiven oogsten

Het oogsten van de druiven kan over het algemeen gedaan worden als je plant 2 tot 3 jaar oud is. Druiven rijpen tussen eind augustus en en eind oktober. Het hangt af van het klimaat waarin je woont voor de exacte periode van het rijpen van je druiven. Om erachter te komen of je druiven rijp zijn, hoef je ze alleen maar te proeven. Smaken de druiven zoet en lekker, pluk ze dan. Is dit niet het geval, geef ze dan nog een paar dagen om te rijpen.