Wat kan je beleven tijdens een dagje Volendam?

Volendam is a town in North Holland in the Netherlands. Colored houses of marine park in Volendam. North Holland, Netherlands.

Niet alleen voor buitenlanders, maar ook voor de rasechte Nederlanders zijn er verschillende plaatsen in Nederland die een blijvende indruk zullen nalaten. Veel van de plaatsen die verspreid over het prachtige Nederland zijn terug te vinden bulken dan ook van de sfeer en gezelligheid. Dit geldt onder meer voor het op en top Hollands dorp Volendam. Smalle steegjes wisselen hier af met pittoreske huizen die samen het straatbeeld sieren. Niet alleen de lokale viscultuur, maar ook zaken zoals de Dijk van Volendam en de traditionele klederdracht zijn alom bekend. Heb jij ook wel zin in een leuk dagje Volendam en zou je dan ook graag willen te weten komen hoe je deze dag het beste kan vullen? Lees dan snel verder!

1.) Maak een wandeling over de Dijk van Volendam

Tijdens een dagje Volendam is één van de eerste zaken die je moet doen een wandeling maken over de Dijk van het vissersdorpje. Hier tref je een sfeervolle mix aan van niet alleen restaurants en cafés, maar ook terrassen en winkeltjes. De lange straat grenst direct aan de haven. Het spreekt voor zich dat het ook op deze locatie gezelligheid troef is. Vanuit de haven geniet je bovendien ook nog eens van een subliem zicht op het water en op de boten. Niet alleen de Dijk op zich is een aanrader, dat geldt ook voor de gebouwen die er rond zijn gebouwd. Het merendeel van deze gebouwen zijn mooi en kleurrijk waardoor ze absoluut bijdragen aan de sfeer van deze buurt. 

2.) Breng een bezoek aan de Visafslag 

Wanneer je dan toch tijdens een dagje Volendam een wandeling maakt over de Dijk mag een bezoek aan de zogenaamde Visafslag uit het jaar 1934 niet op je planning ontbreken. In vroegere tijden was dit het absolute centrale punt van de vishandel in Volendam. Tegenwoordig is het een monumentaal pand waar je toch nog altijd onderdoor kan lopen. Zo goed als iedereen die een bezoek brengt aan de Dijk slaat deze bijzondere locatie niet over. 

3.) Ga op ontdekking in ‘Het Doolhof’ 

Wanneer je vanaf de Dijk het dorp in loopt zal je op een bepaald ogenblik terecht komen in het zogenaamde Doolhof. Het betreft hier het oudste gedeelte van het centrum van Volendam. Je treft hier een verzameling aan van smalle straatjes gecombineerd met grachten met ophaalbruggetjes. Kenmerkend voor dit gebied is er dat er geen sprake is van een vast stratenpatroon. Dit zorgt er voor dat ze de gepaste bijnaam ‘Doolhof’ heeft gekregen. Het is absoluut een aanrader om hier even een leuke wandeling te maken tijdens je dagje in Volendam. Tijdens deze wandeling zal je dan ook kennis kunnen maken met een groot aantal prachtige woningen met houten panelen en geschilderde luiken. Ook de vele klinkerpaadjes en typische, overvolle waslijnen dragen bij aan het authentieke karakter van deze plaats. 

4.) Geniet van de meest overheerlijke vis!

Geen enkel dagje Volendam is compleet zonder dat je ze afsluit met een heerlijk visgerecht. Het is misschien een cliché zo oud als de straat, maar het is wel een feit dat de vers hier in Volendam altijd overheerlijk smaakt. Velen stellen zelfs dat de vis nergens anders in Nederland over dezelfde pure, verse smaak beschikt als hier. Heb jij daar toch een beetje twijfels over? Overtuig dan vooral jezelf door een bezoek te brengen aan één van de verschillende visrestaurants die verspreid over Volendam zijn terug te vinden!

Kijk voor meer leuke activiteiten op www.rent-event.nl