Het bijzondere van de stad Cochem (Duitsland)

Cochem Duitsland

Duitsland is voor veel mensen een leuke vakantiebestemming, zeker voor mensen uit Nederland. Doordat het land zo ontzettend groot is, is er van alles mogelijk. Kies je ervoor om er in de winter te gaan skiën? Of ga je voor een stedentrip? Veel Nederlanders zijn fan van stedentrips. Echter is niet voor iedereen helemaal duidelijk wat nou de leuke steden van Duitsland zijn. Het grootste gedeelte van de mensen is al eens naar Berlijn geweest. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er naast Berlijn nog een aantal andere leuke steden die je een keer kunt bezichtigen. Een van deze steden is Cochem Duitsland. Cochem is een kleine stad in de deelstaat Rijnland-Palts. 

Sesselbahn, Cochem

Wat maakt Cochem (Duitsland) zo leuk?

Wil je binnenkort een keer een stedentrip maken? Of ben je van plan om op een korte vakantie te gaan? Dan kun je eens kijken of de authentieke stad Cochem in Duitsland iets voor je is. De stad ligt in het dal van de rivier de Moezel. Dit zorgt ervoor dat er van alles mogelijk is. Je kunt ervoor kiezen om een riviercruise te maken. Naast een riviercruise beschikt de stad over bijzondere locaties, zoals de mosterdmolen. De mosterdmolen in Cochem is een van de oudste van Europa. Het is hier mogelijk om een rondleiding te krijgen. Daarnaast staat de stad Cochem vooral bekend om het bijzondere en opvallende kasteel. 

Winneburg, Cochem

Het kasteel

Als je naar de stad Cochem gaat, is het leuk om het kasteel een keer te bezoeken. Het kasteel is immers niet te missen als je in de stad loopt. Dit komt doordat het kasteel hoog uitsteekt boven de rest van de Duitse stad.