Het effect van voeding op je huid

natuurlijke gezichtsverzorging 10

Bijna iedereen eet graag een bakje chips of een lekkere pizza en dat moet ook zeker kunnen. Voor een gezonde huid is huidverzorging acne en voeding een belangrijke factor. Dat betekent uiteraard niet dat je die pizza niet kan eten. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Wanneer je je lichaam niet genoeg voedingsstoffen geeft kun je dat terug gaan zien in onder meer je huid. Dat is niet heel vreemd aangezien de huid het grootste orgaan is van je lichaam. Buiten je huid heeft voeding ook effect op hoe je je voelt, je energie en algehele gezondheid. Genoeg redenen dus om op te letten wat je wel en niet in je lichaam stopt.

Het voorkomen van problemen

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een doffe huid zal het eten van 1 banaan niet de oplossing zijn. Het gaat om een dagelijks patroon van gebalanceerde voeding en regelmatig gebruik van gezichtsverzorging acne. Hiermee zorg je voor een blije, gezonde huid die er mooi en verzorgd uitziet. Wanneer je deze dingen dagelijks voor langere tijd misloopt kun je last krijgen van huidproblemen als een droge huid, jeukende huid, vroegtijdige huidveroudering, bleke huid, schilferige huid en een doffe huid. Dat klinkt allemaal niet als een pretje en is dus vrij simpel te voorkomen. Een andere belangrijke factor is genoeg water drinken. Het klinkt misschien cliché maar doordat je lichaam voor het grootste deel uit water bestaat is dit essentieel voor een gezonde huid.

Waar moet je dan op letten

Voor het behouden of verkrijgen van een gezonde en blije huid zijn een aantal voedingsstoffen met veel invloed. Om te beginnen spelen vitaminen een grote rol voor je huid. Met name vitamine A, B, C en E. Vitamine A zorgt bijvoorbeeld voor het behouden van een goede structuur van de de huidcellen. Vitamine C zorgt op zijn plaats voor een goede afweer van de huid en aanmaak van collageen. Buiten vitaminen is het ook belangrijk om genoeg vetzuren als omega-3 en omega-6 binnen te krijgen. Deze vetzuren zorgen namelijk voor een goede vochtbalans van de huid. Verder kan een tekort aan zink zorgen voor een ergere acne, minder aanmaak van collageen en slechte wondgenezing.