De geschiedenis van platte petten en waarom je ze nu zou moeten dragen
Een flat cap is een cultureel symbool van het Verenigd Koninkrijk. Sterker nog, ze bestaan al eeuwen. Ze werden oorspronkelijk gemaakt door hoedenmakers in de 18e eeuw en waren gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder zijde, wol, katoen en linnen. De eerste platte pet werd in 1787 gemaakt door hoedenmaker Thomas Bowkett, die een pet ontwierp die populair was onder zeilers. Het ontwerp werd zo populair dat het uiteindelijk werd overgenomen door hoedenmakers over de hele wereld. In 1822 patenteerde de zoon van Thomas Bowkett een nieuw ontwerp voor platte petten dat extreem populair werd bij hoedenmakers en burgers in heel Europa en Noord-Amerika. Dit nieuwe ontwerp is wat we vandaag de dag kennen als de moderne flatcap.
Wat is een Flat Cap?
Een flat cap is een soort hoed die niet hoog genoeg is om het hoofd en de oren te bedekken. Het heeft een effen ronde of licht gebogen rand, meestal gemaakt van vilt, en is meestal ongestructureerd. Een platte pet kan worden gedragen door mannen, vrouwen en kinderen. Het kan ook worden gebruikt als onderdeel van een uniform of kostuum. Caps zijn een essentieel onderdeel van elke outfit. Ze zijn een van de meest populaire hoofddeksels in de samenleving, vooral in de Verenigde Staten. Bij het kiezen van een pet moeten we rekening houden met een aantal factoren, waaronder de kleur, stijl en maat. De kleur moet passen bij onze outfit en onze persoonlijkheid uitdrukken.
Waarom je nu een platte pet moet dragen
Flatcaps zijn een klassiek en tijdloos fashion item. Ze bestaan al eeuwen, maar maken de laatste jaren een comeback met de heropleving van de traditionele Britse stijl. Platte petten zijn een makkelijke manier om een klasse-element aan je outfit toe te voegen zonder al te veel tijd aan je outfit te besteden. Ze kunnen als onderdeel van elke outfit worden gedragen en zijn ook nog eens zeer veelzijdig. De heropleving van de populariteit van flatcaps wordt toegeschreven aan de toenemende invloed die de traditionele Britse stijl heeft gehad op moderne modetrends.