Wat zijn nano mineralen en wat maakt ze zo interessant?

Het lijkt er naar uit te zien dat mensen zich vandaag de dag meer en meer bewust zijn van het belang van een gezond leven. We willen namelijk niet alleen allemaal graag oud worden, daarnaast willen we als het even kan vooral gezond oud worden. Dat laatste is niet altijd even eenvoudig te realiseren. Gelukkig zijn verschillende zaken die ons daarbij kunnen helpen. Eén van deze zaken blijken zogenaamde nano mineralen te zijn. Natuurlijk heeft iedereen al wel eens gehoord over mineralen, maar de kans is groot dat deze nano-exemplaren je vrij onbekend zijn. Wil je daar nu graag meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen zeker de moeite waard!

Wat zijn nano mineralen eigenlijk? 

Bij nano mineralen onderscheiden we vooral de twee woorden nano en mineralen. Voor het woord nano geldt dat ze verwijst naar een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Voor deze deeltjesgrootte geldt dat ze kan oplossen in een vloeibaar medium zonder dat de deeltjes naar de bodem zullen zinken. Ze zullen bovendien ook niet aan het oppervlak komen drijven. Bij nano mineralen is het zo dat dit komt vanwege de bijzonder elektromagnetische lading evenals de ontzettend geringe deeltjesgrootte. 

Voor de deeltjesgrootte geldt dat ze een bijzonder belangrijke, eigenlijk cruciale factor vormt voor de manier waarop mineralen worden opgenomen door het lichaam. Dit als gevolg van de fundamentele fysische wet die aangeeft dat hoe kleiner een deeltje is, des te groter het relatieve deeltjes oppervlak is. Verderop deze pagina zal duidelijk worden dat standaard mineralen helaas niet door iedereen even eenvoudig opgenomen worden. Dat geldt wel voor nano mineralen. Voor heel wat mensen die kampen met bijvoorbeeld een tekort van een bepaald mineraal bieden ze dan ook de perfecte oplossing. Zij zijn immers doorgaans niet gebaat met de standaard mineralen. 

Waarin schuilt de meerwaarde van nano mineralen?

Eigenlijk maakt bovenstaande dus duidelijk dat nano mineralen gewone mineralen zijn. Klopt dat? Ja en neen. Voor nanomaterialen geldt dat ze worden gekenmerkt door een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Omwille van deze aanzienlijk kleinere deeltjesgrootte is het mogelijk voor deze mineralen om aanzienlijk beter geabsorbeerd te worden door het lichaam. Dit zeker wanneer we het gaan vergelijken met bijvoorbeeld pillen en poeders. Bovendien vormen ze in de praktijk ook een prima oplossing voor mensen die te kampen hebben met spijsverteringsproblemen. 

Voor deze personen geldt dat de opname van niet alleen vitamines, maar ook mineralen sterk kan zijn verstoord. Het is bewezen dat mineralen uit met name gesteenten en kleisoorten slechts kunnen rekenen op een absorptie gelegen tussen de 20 en 40 procent. Voor mineralen geldt dat er in de praktijk vaak voor wordt gekozen om ze te binden aan aminozuren. Op deze manier kan de absorptie namelijk sterk worden verbeterd. Voor de zogenaamde gecheleerde mineralen geldt dat ze al wat beter worden geabsorbeerd. Daarbij zou er sprake zijn van een absorptie gelegen tussen de 50 en 60 procent. Bij nano mineralen is er echter sprake van een volledige absorptie. Hou je de vloeistof even in de mond voordat je deze door gaat slikken? Dan zullen de mineralen meteen in het lichaam worden opgenomen waarna ze onmiddellijk benut kunnen worden.

Puur Mieke | Voor een gezonde lifestyle