Tijd voor de grote schoonmaak

Het wordt langzaamaan weer lente. De bomen beginnen heel voorzichtig knoppen aan te maken, er is bijna geen bruin blad meer op de weg te zien. Ook worden de dagen langzaamaan weer ietsje langer, en schijnt de zon net iets feller. De wereld om je heen lijkt langzaam uit een diepe winterslaap te ontwaken. Voor veel mensen is de lente een symbolische nieuwe start in hun leven. Daarom betekent het aanbreken van de lente voor velen ook een grote schoonmaak houden. Eens per jaar wordt bijvoorbeeld de complete vliering leeggehaald. Alles wordt eruit gehaald, snowboards, extra dakpannen, snowboard bindingen en oude kleren. Is je snowboard versleten, dan kan het natuurlijk ook voorkomen dat je kiest voor een nieuw snowboard kopen.

Een mooi weegmoment

Het leeghalen van bergingen en vlieringen is voor velen een mooi weegmoment. Ga ik deze oude kleding ooit nog dragen? Nee, dus weg ermee. Veel wijken hebben een speciale bak waar je oude kleding in kan gooien, zodat deze kleding bij de minder bedeelden terecht komt. Zo doe je jezelf en plezier, en tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Ga je deze oude spullen ooit nog gebruiken? Vast wel! Dus even oppoetsen en op de stapel “niet weggooien” leggen. Het fijne van het leeghalen van een vliering of berging is dat je voor jezelf een soort inventarisatie kan doen, omdat er snel vergeten wordt welke spullen er allemaal liggen.

Boenen, poetsen en zuigen maar

Het voordeel van het compleet leeghalen van een bergruimte is dat dit een unieke kans geeft om de ruimte eens goed schoon te maken. Normaliter staan er dozen en zakken tot het plafond aan toe opgestapeld waardoor veel stof wordt verzameld. Het is een vrijwel onmogelijke taak om tussen alle spullen door de ruimte schoon te houden. Zeker omdat een ruimte is die gedurende het jaar misschien een paar keer bezocht wordt. Daarom is dit de uitgelezen kans om eens goed de bezem door de ruimte te halen. Zo kunnen alle spullen die je niet weg hebt gegooid weer terug worden gezet in een schone ruimte.

Oude spullen vervangen

Sommige spullen gaan helaas niet voor altijd mee. Denk bijvoorbeeld aan kleren die slijten, maar ook wintersport artikelen zoals skischoenen en snowboard bindingen moeten worden vervangen uit veiligheidsredenen. Gooi dit soort zaken dus ook vooral weg als je ze al jaren geleden hebt gekocht en heel lang niet meer gebruikt heb! Zo voorkom je dat je jezelf onnodig in gevaar brengt. Er zijn een boel aanbieders waar je eenvoudig nieuwe spullen kan bestellen.