NEO is een digitale valuta en blockchain welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain. Sinds 24 juli 2017 draagt de munt de nieuwe munt: voor die tijd ging de munt door het leven als AntShares. De CEO van Onchain en NEO is Da Hong Fei.

Het platform van NEO is enorm groot. Het grootste voordeel van het enorme platform is de ondersteuning voor smart contracts, hierdoor kunnen bedrijven toepassingen programmeren op de blockchain van NEO.

Een ander groot voordeel is dat NEO zich richt op de markt van China en Azië. Het team van NEO werkt al jaren aan de ontwikkeling van het platform. NEO is niet alleen een valuta, maar is een volledig netwerk met veel functionaliteiten.

Crypto kopen bij Bitvavo

Voor iedere aangeboden cryptocurrency biedt Bitvavo de mogelijkheid om deze op te slaan in de eigen omgeving. Dit houdt in dat je in principe geen wallet nodig hebt van een derde partij en dat je al je cryptocurrency kunt opslaan in één omgeving. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere crypto.

Een groot deel van de cryptovaluta wordt opgeslagen in offline wallets die zijn afgesloten van het internet. Deze manier van opslaan wordt cold storage genoemd, en iets wat niet in verbinding staat met het internet kan theoretisch niet gehacked worden via het internet. Intern heeft slechts een select aantal mensen toegang tot deze offline opslaglocatie.

NEO kopen bij Bitvavo