Autoverhuur Arnhem via bedrijf of particulier?

Je wilt graag via autoverhuur Arnhem een auto huren. Maar doe je dit dan via een bedrijf of via een particulier? in dit artikel leggen we je hier meer over uit en vertellen we je ook wat de voor- en nadelen zijn.

Auto huren via een bedrijf

Via een bedrijf kun je heel gemakkelijk een auto naar keuze huren. Je krijgt hierbij vaak ook een contract mee. Daarbij ben je WA verzekerd en kun je soms ook kiezen voor een extra all risk verzekering. De auto die je huurt zal hoogstens wat schade aan de buitenzijde hebben, maar verder helemaal in orde zijn. Wel is het zo dat het huren via een autoverhuurbedrijf vaak iets duurder is dan het huren via een particulier.

Auto huren via een particulier

Een andere mogelijkheid om een auto te huren is via een particulier. Car rental via een particulier doe je vaak via websites als Snappcar. Belangrijk hierbij is dat je alle info over auto goed doorkijkt en de recensies van de verhuurder doorneemt. Op die manier weet je zeker dat het betrouwbare auto en een betrouwbare verhuurder is.

Net als bij het huren via een bedrijf is bij het huren via een particulier op een website de auto ook WA verzekerd en kun je soms zelfs ook nog kiezen voor all risk. Je spreekt met de particulier af die soms ook bij je om de hoek kan wonen. De auto kun je ophalen en inleveren op momenten die jullie beiden uitkomen. Daarbij is het huren van een auto via een particulier vaak ook net iets voordeliger. Wel kan het zijn dat de auto niet helemaal 100% in orde is en wat extra uitleg nodig heeft. Dit wordt echter vaak wel van tevoren aangegeven.